Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Modediller får ingen priser

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hyldest til den klassiske journalistik

Peter Nedergaard

Fire journalistiske bedrifter er nomineret til Cavlingprisen. Det drejer sig om Nagieb Khaja, Jeppe Findalen, Thomas Foght og Magnus Mio fra Ekstra Bladet for artikelserien om regeringens dobbeltspil i sagen om børnene i Syrien. Jonatan Placing fra DR nomineres for gravearbejdet i dokumentarserien »De kødædende bakterier«. Jacob Friberg fra B.T. nomineres for sin afsløring af, hvor tæt at Statsministeriet var involveret, da det stod klart, at der ikke var lovhjemmel til minkaflivningen. Morten Halskov, Susanne Junker og Anders Palm Olesen, Fagbladet 3F, er nomineret for deres artikelserie om udnyttelsen af udenlandske arbejdere i det danske landbrug. Alle udtryk for den gode, klassiske kritiske journalistik. Her er ingen nomineringer for modediller a la »konstruktivistisk medløberjournalistik«. Tak, Cavling-komité!

At være Sofie Carsten Nielsen

Christian Marcussen

Tirsdag 21. december 2021 var en historisk og dramatisk dag i Folketinget. Her blev det afgjort med overvældende flertal, at Inger Støjberg ikke længere er værdig til at sidde i Folketinget. Det har næppe været en behagelig afstemning for den tidligere integrationsminister, som kort efter forlod salen.

Det var næppe heller nogen behagelig afstemning for Liberal Alliances Henrik Dahl. Da han skulle stemme, var der noget, der gik helt, helt galt. På Facebook skriver han: »Min stemmekonsol var logget af, da jeg kom ind i salen. Da jeg loggede på, tastede jeg forkert og blev til Sofie Carsten Nielsen

Det synes Groft sagt umiddelbart lyder som noget af det værste, der kan overgå et andet menneske. Heldigvis kan pålidelige kilder bekræfte, at hr. Dahl blevet sig selv igen.