Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Mette er ren som nyfalden sne

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mette er ren

Peter Nedergaard

Jamen, jeg vidste ikke, at det var ulovligt. Overhovedet ikke. Selv Barbara vidste vist ikke noget. Og vidste vi endeligt noget, er det helt slettet fra både vores bevidsthed og sms'er. Som i HELT slettet. Det var af sikkerhedshensyn. Fremmede magter kunne hacke os for mutationsviden. Det er for resten ham Mogens, som er skurken. Det har Barbara fortalt mig, at vi skal sige igen og igen. Han burde vide bedre. Da jeg fik at vide, at det var ulovligt, var det samtidig for sent. Vi var i gang. Det var ligesom at stoppe midt i et stormløb i en krig. I øvrigt var det nødvendigt. Det var nødret. Vi var i fare. Mutationerne sprang og sprang. Nedslagtningen var også populær hos SF og EL. De hader minkfrakker. Det er kun for de rige, siger de. Og til sidst har jeg fået at vide af mine advokater, at det slet ikke var ulovligt alligevel. Det er altså min version.

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Logisk velfærd

Lars Møller

Groft sagt er en hund efter logik, især vedvarende grøn, logisk tænkning. Visionen og tanken bag den foreslåede socialdemokratiske velfærdslov bør derfor forfølges overalt. Denne bevirker, at man automatisk overfører penge til det offentlige system, fordi det sikrer velfærden, og eneste parameter er befolkningsudviklingen.

Logikken er, at penge er lig velfærd. Mange penge er lig meget velfærd. Uanset den økonomiske situation, tidernes ugunst eller verdenssituationen sikres det offentlige systems vækst. Systemets vækst er lig med konstant velfærd.

Groft sagt forventer at denne logik fremover anvendes i al lovgivning, herunder ikke mindst ved et kommende forsvarsforlig. Væk med argumenter om mere forsvar for pengene og ja til automatiske overførsler, der sikrer forsvarets vækst. Det er logisk og skal nok sikre nationens fremtid.