Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: #Metoo-bølgens ødelæggende anonyme anklager og omkostningsfrie angiveri

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Modet til at sige imod

Bent Blüdnikow

Denne Groft sagt-skribent værdsætter mennesker, der har mod til at sige imod, selv om det kan koste dyrt. Det er nødvendigt salt for demokratiet og ytringsfriheden. Men det er ikke nemt, når for eksempel #meetoo-bevægelsen sætter mænd under anklage, for hvem tør tale imod kvindernes retfærdige aktion?

Det gør sognepræst Marie Høgh i en kommentar i Jyllands-Posten om anonyme anklager mod ikke-navngivne mænd: »#Metoo-bølgens anonyme anklager og omkostningsfrie angiveri (er) ødelæggende for vores mellemmenneskelige forhold. Overvejer kvinderne ikke, hvor stor en del af deres medmennesker de sætter under anklage? Uberettiget? Tilsyneladende ikke.«

Vi håber, at Marie Høgh klarer sig og ikke bliver brændt på bålet i den ophidsede offentlige debat, som kvinderne blev under hekseprocesserne.

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Uforklarligt

Lars Møller

Groft sagt undrer sig såre over, at medlemmer af Dansk Folkeparti og førende politiske eksperter mener, at der er en chance for, at Inger Støjberg vil melde sig ind i kampen om at blive formand for Dansk Folkeparti. Støjberg er en politiker med stor integritet og har været medlem af Venstre i mange år. Som bekendt er Venstre et EU-positivt parti, og hvorfor skulle hun ønske at overtage et parti, der i bedste fald er EU-skeptisk eller direkte EU-modstander?

Hvorfor tror man dog, at hun vil være direktør for et varehus, der står overfor et ophørsudsalg? Hvis Groft sagt undtagelsesvist må komme med en politisk bemærkning, så bør de fleste etablerede partier virkelig frygte, at hun slår sig sammen med Lars Løkke Rasmussen. Det vil fremskynde ophørsudsalget.