Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Medierne siger ikke undskyld

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ingen undskyldning, Søren

Bent Blüdnikow

Søren Pind har i Berlingske foreslået, at Berlingske giver en undskyldning til Danske Banks forhenværende direktør, Thomas Borgen, som  nu viser sig at være et offer i hvidvaskningssagen og ikke en forbryder. Pinds kommentar har overskriften, »Tilbagelevér den Cavlingpris!« Men der er Søren Pind åbenlyst naiv, for medierne giver ikke undskyldninger. Tænk blot på »verdens bedste avis« – som venstreorienterede kalder New York Times – der fik en Pulitzer Pris i 2019 for sin dækning af den såkaldte »russian collusion«-sag, der skulle vise, at Donald Trump konspirerede med Putin for at vinde præsidentvalget. Historien viste sig at være det rene fup, men New York Times har aldrig beklaget eller dementeret sine hundredvis af fupartikler og aldrig givet Pulitzerprisen tilbage.

Søren Pind kan være sikker på, at det heller ikke vil ske med Cavlingprisen.

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Deja-vu

Lars Møller

Groft sagt vil nødig virke bagstræberisk, men den seneste tids skandaler om arbejdsløse, som ikke står til rådighed for arbejdshungrende virksomheder, er ikke ny. Det er ikke nyt, at et firma henvender sig til Jobcenter København i håb om at få nogle medarbejdere ud af Københavns 24.000 jobparate ledige. Firmaet tror, at centrets opgave er at skaffe folk i arbejde, men i virkelighedens verden var det en noget naiv tilgang. De skal gennemgå et forløb, ikke nødvendigvis i arbejde. Som altid himler alle op og senest drog selveste statsminister Mette Frederiksen (S) i felten for at svinge pisken over de formastelige. Panikken har ikke tidligere afhjulpet problemet. Man kan åbenbart stadig sige nej til at arbejde uden at miste retten til den offentlige forsørgelse. Sådan går det nok også igen,

Groft sagt kan kun vente til næste gang, problemet dukker op.