Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Maude Varnæs er efterhånden den eneste, som tager den anden bølge alvorligt

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Med Maude mod corona

Peter Nedergaard

Mange pjatter rundt her under coronapandemiens anden bølge. I virkeligheden er Maude Varnæs efterhånden den eneste, som tager denne anden bølge alvorligt. Hun har et meget stærkt fokus på afspritning og rengøring af selv nøglehullerne. Hun optræder også med en efterlignelsesværdig model for, hvordan man undgår andres hostebaciller. Desuden er hun parat til selvisolering her og nu i tilfælde af de mindste symptomer og selvisolerer sig hellere en gang for meget end en gang for lidt. Endelig er hun en sand mester i at bevæge sig i den samme sociale boble.

Der er med andre ord ingen over og ingen ved siden af Maudes corona-adfærd. Groft sagt foreslår derfor, at Sundhedsstyrelsen med det samme gør hende til model i deres kampagner.

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Transkønnede lyssignaler med rollator

Bent Blüdnikow

Der er 571 navngivne lokaliteter på Frederiksberg. 145 af dem er opkaldt efter mænd og 20 efter kvinder. Når man krydser Frederiksbergs gader, forestiller fodgængersignalerne mænd.

Det skal være slut, siger den radikale byrådskandidat på Frederiksberg, 79-årige Kirsten Lee, der kræver ligestilling i kommunen. Hun vil således ændre lyssignalerne, så det ikke mere er mænd. Det åbner op for helt nye ligestillingsmuligheder. Personerne på lyssignalerne skal selvfølgelig både være transkønnede, sorte, farvede, og glem ikke en rollatorgående, så de ældre bliver tilgodeset.

Kirsten Lee har nok at bestille, også med at hente penge ind til dette storprojekt, som ifølge den konservative rådmand Nikolaj Bøghs Facebookopslag vil koste kommunen 2-4 millioner kr.

Og så troede man lige, at der ville være stille fra de Radikale efter Morten Østergaards sexchikanerier, men det var altså løgn.