Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Mattias Tesfaye er ikke den misforståede helt, han forsøger at fremstille sig som

Foto: Claus Bigum

Nima Zamani

Mattias Tesfaye skriver på Facebook, at nogle folk synes, at han er »uempatisk«. Tesfaye foregiver kløgtigt at tro, at årsagen til dette er hans nylige hjemsendelser af kriminelle udlændinge. Han fremstiller sig selv som en misforstået helt. Men årsagen er nok nærmere, at vores integrationsminister blæser på demokratiet ved at fratage folk deres statsborgerskab uden rettergang. Årsagen kunne også meget vel være, at han ikke henter danske børn, der uden skyld er havnet i syriske flygtningelejre, hjem.

Spørgsmålet er således, om Tesfaye skal have skylden for at have en øverste leder, der udelukkende er interesseret i børn, når de står foran hendes ministertitel. Selvfølgelig skal han have skylden for at sælge ud. Vestegnens hårdtarbejdende savner deres repræsentant i folkelig sweater. De kan slet ikke kende denne uempatiske mand i jakkesæt, som er blevet hardliner på udlændingeområdet.

Eva Agnete Selsing Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bigum.

Harry Woke Potter

Eva Selsing

»Kinder«, »kvander«, »vinder«? Hvis der dog bare fandtes et ord for »mennesker, der menstruerer«, skrev Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling med et glimt i øjet på Twitter – og så gik queertropperne ellers agurk. Rowling blev beskyldt for at være »transfobisk«, selvfølgelig. Kan man være andet, hvis man hævder, at kvinden også er bestemt ved sin biologi?

Heldigvis for de verbalt forulempede kom Harry Potter selv, skuespilleren Daniel Radcliffe, til undsætning og undsagde sin »mor.« Den blege yngling føler angiveligt meget for sagen, og sagen er altså kampen mod at bruge ordet »kvinde« om, ja, kvinder. Fly ham fluks en medalje!

Nå, men der er nok ikke andet at gøre end at brænde alle Harry Potter-bøgerne. Globalt. Lige nu. Er det ikke det, vi gør i disse dage?