Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Man kan efterhånden let få indtrykket af, at venstrefløjen ikke er på børnenes parti

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Efter os – syndfloden

Peter Nedergaard

Venstrefløjen bruger ord, som tyder på, at den kerer sig om børnene. Vi hører, at den vil satse på dansk klimapolitik af hensyn til næste generationen. Men er det andet end ord? Klimapolitikken skal være international og ikke national, hvis den skal batte. Danmark udleder kun 1/1.000 af verdens klimagasser, og en dansk indsats betyder ikke noget. Intet tyder imidlertid på, at venstrefløjen ville lede særligt mange klimamilliarder hen til det udland, hvor de giver effekt.

Indtrykket af, at venstrefløjen ikke er på børnenes parti, forstærkes af dens syn på statens gældsætning, som sætter rekord netop nu. Her er der virkelig tale om at sende regningerne for nutidigt forbrug direkte ind i børneværelserne. Men venstrefløjen klapper nærmest begejstret over udviklingen, thi renten er jo så lav. »Så længe det varer«, svarer Groft sagt. På børnenes vegne.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Rohdes vej

Hans Hauge

En gang ude i de jyske bagland var Jens Rohde kæreste med Inger Støjberg. De delte Venstres værdier, for dem har Venstre mange af. Så forlod han hende, men han blev i Venstre. En dag hørte han tidligere biskop Kjeld Holm prædike. Holm var dengang socialdemokrat. Denne S-prædiken fik Rohde til at forlade folkekirken. Rohde forlod derefter Danmark og tog til Belgien, hvor han nød tilværelsen, men så forlod han Venstre og blev radikal og antinational. Så forlod Rohde Bruxelles og kom i Folketinget. Nu har han forladt Radikale Venstre.

Quiz: Rohde vender tilbage til Inger? Rohde vender tilbage til Folkekirken? Rohde vender tilbage til Venstre? Rohde går over til Lars Løkke sammen med Lidegaard og danner Neoliberalt Centrum?