Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Mærkelige væsener dukker op af mediehavet og vil lukke munden på andre - men hvad med dem selv?

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Ytringsret for såvel Paludan som Trads

Bent Blüdnikow

Det er mærkelige væsener, der dukker op af mediehavet og vil lukke munden på andre. Journalist og S-politiker David Trads skriver på Facebook: »Jeg forstår simpelthen ikke alle dem, der rituelt fastslår, at ytringsfriheden er så hellig, at det er helt fint, at Paludan brænder Koranen af. Lærer de osse deres børn, at mobning er cool? Nogle gange skal voksne sætte grænser og sige nok er nok.«

Det var samme David Trads, der som chefredaktør for Information fik sine journalister til at skrive, at Kirkeministeriets medarbejder og borgerlige debattør, Henrik Gade Jensen, var nazist. Det hele var fake news, og da det blev afsløret, ville David Trads ikke stille op til debat om sagen, men gemte sig ynkeligt.

I mediehavet var alt hurtigt glemt, og han blev flittigt benyttet af både TV 2 og DR. Ingen har frataget ham hans ytringsfrihed selv efter sagen med nazisme, men han selv vil gerne fratage andre ordet.

Mere Churchill - mindre von Papen

Niels Jespersen

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Sidste tirsdag kunne man høre den selvbestaltede Frihedens Soldat, De Svages Beskytter, Samfundets Vogter, Danernes Lys, Rasmus Paludan, sidde i P1 debat og lægge sidste hånd på et regeringsgrundlag sammen med Naser Khader (K). Den konservative politiker mente nemlig godt, man kunne slå en handel af med Paludan hvis denne blev valgt ind, for det værste var dog, om vi risikerer svenske tilstande med udelukkelse af bestemte partier.

Groft Sagt savner den gamle Khader der havde rygrad til at stille sig op mod de islamistiske fascister. Når det gælder fanatikere af egen avl er tonen straks mere forsonlig. Det holder ikke. Det borgerlige Danmark kan ikke pege én finger ad muslimernes hadprædikanter, mens de fletter resten af hånden med en Fritz Clausen-impersonator, der ønsker etnisk udrensning. Kære konservative - mere Churchill og mindre von Papen, tak.

Den store forskel

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

I mange danske medier blev de seneste dages konflikt mellem Israel og Hamas i Gaza beskrevet lidt på denne måde: Hamas sender raketter ind over det sydlige Israel. Israel svarer igen med bombardementer. Det er det sædvanlige med de to slagsbrødre i skolegården dernede i Mellemøsten. De er nok lige gode om det, synes holdningen at være.

Groft sagt kunne ikke være mere uenig. Mens Hamas først sender raketter, som slår ned i israelske hjem, svarer Israel igen med bomber mod Hamas’ hovedkvarter. Mens Hamas rammer skoler, går Israel målrettet efter våbendepoterne og –fabrikkerne i Gaza. See the difference? Hvis ikke medierne kan det, bør de tage en tur ind til Louis Nielsen.