Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Måske Thulesen Dahl skulle feje for egen dør, inden han anklager statsministeren for topstyring

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Egen erfaring

Jarl Cordua

Kristian Thulesen Dahl advarede forleden i P1-programmet »Slotsholmen« statsministeren, som Dansk Folkepartis formand mener topstyrer tingene lige lovligt meget, sådan at folketingets partier reelt set er sat uden for indflydelse i forhandlingerne om genåbning af samfundet efter nedlukningen i marts: »Man kan godt i en periode lade som om, men man kan ikke snyde folk i længden. Hvis ikke der er en reel inddragelse, og indflydelsen kun er på skrømt, vil det på et tidspunkt gå op for folk, og så krakelerer facaden,« fastslog DF-formanden.

Groft sagt spekulerer på, om Thulesen Dahl mon taler af egne sent indhøstede erfaringer? Især henset til, at man gennem længere tid og ganske hyppigt i pressen har kunnet læse om DFere både i folketingsgruppe og bagland, der gør oprør mod den enestående topstyring af partiet, som Thulesen Dahl og Co. har praktiseret i snart et kvart århundrede. Altså lige indtil valget sidste år, der endte med den største vælgerafklapsning for et parti nogensinde.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Det bør altid kunne betale sig at arbejde

Peter Nedergaard

En lang række restauranter landet over tilbyder takeaway til de kunder, som ikke længere kan komme indenfor at sidde. Groft sagt tager hatten af for disse initiativer. Derimod er vi meget mindre begejstreret for alle de restauranter, som holder helt lukket, fordi det bedre kan betale sig for dem at være på statsstøtte.

Hvad er det for en uansvarlig indstilling? Og hvordan har borgerlige partier kunnet gå med til, at det bedre kan betale sig for arbejdsgivere at være offentligt forsørget, når man i årtier har krævet, at det for lønmodtagere ALTID skal kunne betale sig at arbejde? Sæt nu den lønkompensation til restauranterne ned. Incitamenter til at give den en ekstra skalle skal der være.