Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Måske Rane Willerslev skulle bruge mindre tid på at spille fandango i medierne

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Mindre fandango

Peter Nedergaard

Nationalmuseet samler ikke kun på gamle sager. Museet står også for en mere og mere antikveret form for ledelse. Medarbejderne er i dag dybt frustrerede over museumsdirektør Rane Willerslevs ledelse. En museumsansat skriver i den nye arbejdspladsvurdering (APV): »Utryghed og søvnløshed. Usikkerhed om fremtiden. For mange ændringer for hurtigt. Også i struktur.« Kun syv procent er helt enige i udsagnet: »Jeg har tillid til direktionens måde at lede Nationalmuseet på.« Mens Rane Willerslev tilsyneladende ikke anvender megen tid på personalepleje, bruger han til gengæld rigelig tid på at optræde i alle mulige og umulige sammenhænge uden for museet. Groft sagt foreslår, at vor nationale museumsdirektør anvender mere tid på god ledelse af museets vigtige personale og mindre tid på at spille fandango i medierne.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Blinken er en af vor egne

Hans Hauge

I forbindelse med udenrigsminister Antony Blinkens besøg i Danmark var der ingen demonstrationer. Hvordan kan det være? Det skyldes, at den gruppe, som venstrefløjen betegner med det dæmoniserende udtryk ’de nationalkonservative’, respekterer demokratiske valg. Det gør venstrefløjen ikke; de demonstrerer endog voldeligt, hvor de forkerte vælges. Men Blinken er en af vor egne. En for TV2s panel rigtig guttermand. Så al kritik er lagt på hylden, lige indtil amerikanerne vælger en forkert igen.

Der var dog noget bemærkelsesværdigt. Blinken kommer jo fra en diversitetsfejrende identitetspolitisk regering, men var hans sikkerhedsfolk ikke næsten kun store mænd? Endda var de fleste hvide.