Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Leger Sofie Carsten Nielsen Dr. Jekyll og Mrs. Hyde?

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Dr. Jekyll og Mrs. Hyde

Peter Nedergaard

Officielt er den radikale leder, Sofie Carsten Nielsen, en arg modstander af sexisme. Hun var udadtil dybt konsterneret, da Morten Østergaards sexchikanerier mod diverse kvinder kom frem, og han måtte gå af som formand. Siden viste det sig, at hun i længere tid havde kendt til Morten Østergaards dobbeltspil som både teoretisk anti-sexist og praktiserende sexist i det skjulte.

Nu er det yderligere kommet for dagens lys, at Sofie Carsten Nielsen også har slået hårdt ned på en ung kvinde, som formastede sig til at klage over en ældre etableret radikal partikammerat, der under en parti-komsammen havde overgramset hende under middagen og senere på aftenen havde forsøgt at presse hende til mere. Ifølge DRs research havde Sofie Carsten Nielsen en telefonsamle med den unge kvinde, hvis formål alene var at lægge låg på sagen. Er hykleri ikke for mildt et ord?

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Badehotellet og Sofie Linde

Hans Hauge

Kunst kan være profetisk og forudsige virkeligheden, så man skulle tro, at virkeligheden efterligner kunsten og ikke omvendt. Tag nu f.eks. Sofie Linde. Hun har naturligvis set »Badehotellet«. I »Badehotellet«, sæson 3, 2015 udspillede #metoo sig, før den fandt sted – 2017. Skuespilleren Weyse må forlade teatret som en anden Jes Dorph-Petersen, fordi han har forulempet unge skuespilelever. Vi ser endog, hvordan han udnytter unge frk. Hansen. En anden gæst krænker en af de afsatte. Stauning møder op med en ung kvinde. Her afsløres, at der er tale om magt. Fra »Badehotellet« har det bredt sig helt ind i kulturradikale kredse. Et af de groveste eksempler var en fest på dagbladet Politiken, hvor en klam mand spurgte en ung kvinde: Ser du porno? Weyse er overalt. Kommer der en ny Badehotelsæson, vil Weyse være fjernet, og Auerland vil være helten. Den antiracistiske embedsmand. Fremtidens mand.