Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Lad os i ligestillingens navn få flere hjemløse, kriminelle kvinder med lavere levetid

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Katastrofe!

Eva Selsing

Ved De, hvad Politiken har opdaget? Den har opdaget, at kun fire procent af håndværkerne i byggebranchen er kvinder. Og vi skriver 2021. Er det ikke sindssygt, at vi stadig lever i et samfund, hvor mænd og kvinder kan vælge uddannelse og branche selv? Og hvad mere er: at de stadig ikke har lært at dele sig op, så der er nøjagtig 50 procent mænd og damer i hvert fag?

Det er jo helt håbløst, og der må åbenlyst tvang til. Ensretn.., undskyld, ligestillingen kommer altså ikke af sig selv. Vi helmer ikke, førend der er mindst 50 procent koner i byggebranchen. Men vi må gå videre og kræve den totale 50/50-hed. Det vil sige 50 procent kvinder som hjemløse, kriminelle, med lavere levetid, dårligere uddannelse og større andel af bogstavdiagnoser. Flere kvindelige skraldemænd, slamsugere, tarmrensere, soldater, kloakarbejdere, skadedyrsbekæmpere. Og så videre. Sæt i gang.

Komiske Tulle

Christian Marcussen

Dansk Folkeparti har det ikke nemt. Til folketingsvalget i 2019 blev partiet næsten halveret. Siden da er partiet blevet halveret igen i tidens meningsmålinger.

Man skulle tro, at den slags ville sætte gang i både selvransagelse og selverkendelse, men begge dele lader i det store hele til at være udeblevet. I hvert fald i det univers, hvor vi andre lever.

Men parallelt med vores univers findes Thulliverset. Det er her, hvor Thulliarder er en gangbar mønt, og hvor partiets formand har følgende analyse af, hvordan partiet er kommet godt videre siden valget: »Gennem det seneste år til halvandet har vi lavet mere om i DF, end vi har gjort de foregående 24 år«.

Herefter afslutter han sætningen med en sans for komik, som Groft sagt kun kan drømme om: »Og vi står et bedre sted i dag, end efter valget i 2019.«