Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Lad os få hele Syrien herop - dog helst ingen kristne, tak

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hele Syrien herop

Eva Selsing

Så var der endnu et terrorangreb, der heldigvis blev afværget. Hovedgerningsmændene er (stor overraskelse!) tre syriske brødre. Får nu sager som denne de mange politikere, organisationer og kulturpersonligheder til at gentænke deres brændende ønske om at importere så mange børn og voksne hertil fra Syrien som muligt? Selvfølgelig ikke. Hvis man først begynder at forbinde prikkerne, går der jo en lige linje mellem dem, der ville have parallelsamfundet, volden og terroren hertil og så de ødelæggende, livsfarlige konsekvenser. Den linje skal gerne skjules, så de islamfaciliterende karakterer fortsat kan sole sig i abstrakt næstekærlighed – på konkrete, uskyldige danskeres bekostning.

Nej, mod godhedskløen i de herskende klasser hjælper kun ét: den fortsatte import af (kommende) raketforskere, ingeniører og andre med kolossalt potentiale for assimilation fra Syrien. Dog helst ingen kristne, tak.

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hvad for en vogn?

Bent Blüdnikow

Kandidat til Fonsmark-prisen og »ærkekonservative« Nikolaj Bøgh bliver i Berlingske spurgt af Adam Holm, hvordan han stiller sig til integration og islam, som folk som Mikael Jalving, Kasper Støvring og Eva og Rune Selsing kalder »ufredens religion«. Bøgh svarer, at mange borgere med muslimsk baggrund bidrager fornuftigt til samfundet og at det skal vi anerkende og han tilføjer: » … jeg hopper ikke med på den vogn, der anser alle muslimer for at udgøre et problem.«

Fornuftigt nok, men er der nogle normale mennesker, der anser alle muslimer for at udgøre et problem? Forhåbentlig ikke og næppe de nationalkonservative, som Adam Holm nævner. Så hvad er det for en vogn, han ikke vil hoppe på? Det må være en, der er kørt for længe siden. Og hvilken interesse har den konservative Bøgh i at opstille et fjendebillede af mennesker, der vil gøre alle muslimer til fjender?