Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Lad os bevæbne befolkningen og undgå overbefolkning

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ny stil

Lars Møller

Martin Henriksen (DF) bejler som bekendt til den ledige formandspost i Dansk Folkeparti og varsler en helt ny politik på realistiske og urealistiske områder. De mange, der kræver en grundlovsændring, anser Groft sagt for urealistiske, men et af de realistiske forslag er, at det skal være lovligt for danskere at købe et håndvåben til selvforsvar i eget hjem. Ifølge Martin Henriksen viser forskning nemlig, at kriminaliteten falder, når lovlydige borgere må bevæbne sig. Han mener ikke, at hans forslag er mere liberalt end den nuværende våbenlovgivning.

Groft sagt er begejstret og må give den potentielt kommende formand ret. Udviklingen i USA viser med al tydelighed at kriminaliteten falder, når man bevæbner befolkningen. Herudover imødegår man overbefolkning, da der hvert år skydes og dræbes lige så mange amerikanere, som der bor mennesker i Roskilde.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Partisk maleri

Peter Nedergaard

Folketingets præsidium har vedtaget, hvilke kvinder der skal op på et maleri i Folketingets samtaleværelse. Det er sket efter forslag fra en gruppe under ledelse af historikeren Bo Lidegaard. Af de 30 kvinder, som den har anbefalet, er 11 socialdemokrater, fire radikale, tre hver fra SF, Venstre og De Konservative samt en enkelt fra Enhedslisten, Dansk Folkeparti, CD, DKP, Siumut og færøske Javnaðarflokkurin.

Man kan undre sig over, at De Radikale i den grad er overrepræsenteret. Det gælder da ikke mindst, når man ikke har fundet plads til markante politiske personligheder som Britta Schall Holberg og Pernille Vermund. Måske skulle Folketingets præsidium have valgt en mere upartisk historiker til at lede arbejdet.