Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Lad de mest røde betale mest til DR - de får også mest ud af det

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Et genialt forslag

Bent Blüdnikow

Den røde front, repræsenteret ved Det Radikale Venstre, Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti, vil ifølge netavisen 180 Grader have ændret, hvordan DR finansieres. For fremtiden skal medieskatten, der finansierer DR, være progressiv, udtaler Enhedslistens Søren Søndergaard, således at de rige betaler mere til DR end fattige: »Vi synes, at medieskatten skal være lige så progressiv som kirkeskatten.«

Groft sagt har et andet og mere rimeligt forslag, og det er, at medieskatten afhænger af politisk holdning, således at jo mere venstreorienteret du er, jo mere skal du betale til DR. Det er jo kun rimeligt, for med DRs politiske slagside får venstrefløjen langt mere ud af DR end de borgerlige.

Konservative og rigsfællesskabet

Niels Jespersen

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

I Venstre er bondetoget med høtyve og fakler ude efter det sidste af Lars Løkkes ni politiske liv. Dansk Folkeparti er smeltet ned som en sovjetisk RBMK1000 reaktor og Liberal Alliances fire mandater er allerede splittet mellem forskellige fløje. Kort sagt: Det Konservative Folkeparti kunne ikke ønske sig et bedre udgangspunkt.

Og dog, for problemet med de Konservative er, at man synes bedst om dem når man har glemt, hvem de egentlig er. Senest har Naser Khader kritiseret statsministerens kontante afvisning af Trumps planer om at købe Grønland. »Det kommer til at koste os dyrt«, mener Khader.

Groft sagt kan svagt mindes en tid, hvor det var de Konservative der var lodret afvisende, når det kom til at sælge ud af rigsfællesskabet. Det var dengang, det var værd at stemme på partiet.

Selvkørende dræbere

Eva Selsing

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Forleden kunne man læse, at »Sort Audi kørte vanvidskørsel« gennem København, og at to mænd blev påkørt af den løsslupne bil.

Det er utroligt, som vi skal finde os i, at teknologien og teknikken overtager herredømmet og sågar endda truer almindelige menneskers liv. Venstrefløjen har jo haft helt ret: Tingene ødelægger os! Der er kun ét at gøre, og det er at forbyde biler. Simpelthen. De er ikke til at styre, og de koster menneskeliv (i modsætning til eksempelvis de åbne grænser).

Og så er der heldigvis ikke mere at sige eller spørge til i den sag.