Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Kunne man ikke bede folketingsmedlemmerne aflevere deres mobiltelefoner, inden de kom ind i salen?

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Hvad ligner folketingssalen?

Hans Hauge

Det er vanskeligt at beslutte, hvad folketingssalen ligner, mens afslutningsdebatten finder sted. Der er to forslag. Den ligner et auditorium på et universitet. Eller: Den ligner et missionshus. Hvordan det? Jo, de deltagende sidder stort set alle sammen og sænker hovedet. De ligner dermed en forsamling, der folder hænder og beder en bøn. Men det gør de ikke. Så de ligner de studerende til en forelæsning, for til forelæsninger sidder de fleste og ser på deres Iphones. Kunne man ikke bede folketingsmedlemmerne aflevere deres mobiltelefoner, inden de kom ind i salen? Så kunne det da se ud, som om de var ’engagerede’. Nu demonstrerer de, at de keder sig.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Respektér arbejderne

Peter Nedergaard

Groft sagt har stor respekt for det arbejdende folk. Dem, der står op for at møde kl. syv om morgenen for at holde opførelsen af boliger, supermarkeder, renovation og fabrikker i gang. Derfor ser vi med bekymring på, at Ydelseskommissionen lægger op til, at en enlig kontanthjælpsmodtager med tre børn på den forhøjede sats, kommissionen foreslår at indføre, vil have en disponibel indkomst på 23.400 kroner om måneden. Den samme kontanthjælpsmodtager forventes at kunne få en disponibel indkomst på 26.600 kroner ved at tage et lavindkomstjob. Det indebærer en forskel på beskedne 3.200 kroner månedligt, som let kan sluges af de udgifter, som man har ekstra ved at skulle arbejde. Vi må derfor bede om, at politikerne udviser den respekt for det arbejdende folk, som ikke forefindes i Ydelseskommissionen. Det MÅ altid kunne betale sig at være arbejder.