Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Kan DR leve med, at en af deres ansatte går ind for censur?

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Totalitær radiovært

Bent Blüdnikow

I en kommentar i Ekstra Bladet går DR-radioværten Iben Maria Zeuthen ind for censur baseret på sine egne politiske holdninger. I sin kommentar skriver radioværten, at kimaforskeren »Bjørn Lomborg ikke længere skal have taletid som klimafornægter.« Sagen er blot den, at Bjørn Lomborg ikke er klimafornægter, men blot debatterer, hvordan man bedst kan bruge samfundets ressourcer. Det er muligt, at Iben Maria Zeuthen er uenig med ham, men hendes uvidenhed om Lomborgs budskab er chokerende. Og også Pia Kjærsgaard vil hun udelukke fra DR, fordi hun er uenig med TV-vært Sofie Lindes holdninger: »Vi behøver simpelthen ikke invitere hende ind og tale om ligestilling. Pia har intet særligt kendskab til emnet.«

Totalitarismen kommer snigende, ikke som nazisme eller kommunisme, men i form af woke-generationens frelsthed. Kan DR leve med, at en af deres ansatte går ind for censur vendt imod personer, som hun er uenig med?

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Multikulturalismen findes ikke

Hans Hauge

Nu havde vi ellers lige vænnet os til, at Danmark på et tidspunkt ophørte med at være monokulturelt og var blevet multikulti. Det var efterhånden blevet et faktum. Fordi der var så mange kulturer, kunne vi endog være mangfoldige. Og det var bare så fedt. Nu har 1.615 kvinder afsløret det som en illusion.Hvordan har de det? Jo, for nedenunder den multikulturelle fernis findes der en og kun en kultur. Den er global. Det er den samme kultur i Danmark som i Indonesien. Den hedder sexisme. Den findes. Den har eksisteret i millioner af år. Den er et produkt af evolutionen. Kun en revolution kan ændre kulturen på TV 2 og i resten af den store medieverden, men husk mundbind.