Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Kan Boris Johnson få Storbritannien tilbage i EU?

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Peter Nedergaard

TV 2s direktør, Anne Engdal Stig Christensen, har tilhørt ledergruppen på den gennemseksualiserede tv-station i mange år. Hun har promoveret, at et klap i numsen ikke er noget, hun har noget imod eller sladrer om. Hun har deltaget i en officiel TV 2-jubilæumsvideo, hvor Jes Dorph-Petersen kommenterer hendes selvsamme numse. Nu mener hun, at hun er den helt rigtige til at stå i spidsen for afseksualiseringen af TV 2.

Klart, klart, mener Groft sagt. Hun er lige så meget den rette, som Boris Johnson ville være til at få Storbritannien tilbage i EU. Eller lige så oplagt som Donald Trump er til at bekæmpe løgnehistorierne i USA om, at Biden snød ved sidste præsidentvalg. Groft sagt konkluderer: Hvis ikke TV 2s bestyrelsesformand, Jimmy Maymann, kan se komikken i at lade Anne Engdal blive, bør han udskiftes.

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Erfaringsresistens

Lars Møller

Groft sagt er lidt imponeret over, at den herskende socialdemokratiske klasse er fuldstændig resistent over for at anvende praktiske erfaringer. Folketingets Epidemiudvalg holdt møde i sidste uge, og ifølge Torsten Schack Petersen (V) fik medlemmerne tilsendt mødemateriale kl. 11.46, 11.50, 11.52, 12.22, 12.28, 12.56 og 12.59 til et møde kl. 13.00. Man skulle tro, at man havde lært det hensigtsmæssige i, at mødedeltagerne når at læse materialet inden mødet, idet man henset til indvundne erfaringer ellers risikerer en hjemmelsudfordring eller på jævnt dansk en lovovertrædelse.

Socialdemokratiets sundhedsordfører, Rasmus Horn Langhoff (S), afviser kritikken. Groft sagt er enig med Rasmus. Hvorfor dog læse det udsendte mødemateriale. Man kan jo altid løbe fra resultatet af mødet.