Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Jeppe Kofod ligner den sorte ridder i »Monty Python og de skøre riddere«

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Psykologhjælp

Lars Møller

Groft sagt tror ikke, at Ruslands præsident Putin går til psykologhjælp, efter at Nordens løve, udenrigsminister Jeppe Kofod (S), forleden kom med en kraftig advarsel til Rusland. Løven lovede, at både Danmark og NATO går stærkt ind for Ukraines uafhængighed, og både Danmark og NATO er klar til at reagere, hvis »situationen kræver det«.

Groft sagt er lidt i tvivl, om udenrigsministeren selv kan se, at han ligner den sorte ridder i »Monty Python og de skøre riddere« eller en lille dreng i skolegården, der gemmer sig bag gårdvagten, mens han råber ad en bølle. Groft sagt tvivler også på, om Nordens løve selv kan se en sammenhæng mellem alle de manglende penge til det danske forsvar og retten til at optræde modigt. Måske var det udenrigsministeren, der skulle en tur til psykolog.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Bliver ledere ledere?

Peter Nedergaard

Groft sagt så Presselogen søndag. Emnet var udsendelsen om sexisme på TV 2. Især TV 2's chef gennem mange år, Ulla Pors Nielsen, var under standard. Hun mente ikke rigtig at have haft noget ansvar for 20 års sexisme og magtmisbrug på TV 2. Dels kendte hun ikke til det. I hvert fald ikke »niveauet«. Dels var hun kvinde og deltog ikke selv i sexismen. Dels gik hun tidligt hjem.

Groft sagt foreslår, at hvis det er niveauet for chefer på TV 2, kan en helt ledelsesfri tv-station kun være et fremskridt. Hellere i dag end i morgen.