Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Jens Rohdes bratte opvågning

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

En brat opvågning

Jarl Cordua

Helt enestående kan Jens Rohde nu kalde sig forhenværende MF for både Venstre og De Radikale. Den nyslåede løsgænger forklarer på Facebook åbenhjertigt om årsagen til sit exit fra de magentafarvede: Eksempelvis åbenbaredes det for ham, at De Radikale ikke mobiliserer stor forståelse for de indvånere, der levnes begrænsede muligheder for at cykle på arbejde, eller som savner midler til investering i elbil. Det kom tilsyneladende også som en pludseligt detoneret bordbombe for Rohde, at de gode folk på Liste B også er pænt optagede af identitetspolitik, og derfor ikke bekymrer sig synderligt om de finere franske retssikkerhedsmæssige aspekter for de ulyksalige, der måtte ende foran den standende de facto #metoo-standret.

Endelig forekommer det gådefuldt for Groft sagt, at det helt skulle være forbigået det ærede medlems opmærksomhed, at De Radikale har indtaget en position i udlændingespørgsmålet, hvor man har sat sig hinsides enhver indflydelse. Det ligner sandelig en brat opvågning!

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Dupont og Dupont får corona

Eva Selsing

Ordensmagtnyt! Der er udbrudt coronasmitte i en smitteopsporingsenhed under Rigspolitiet. Man havde klumpet 59 medarbejdere sammen i små rum uden udluftning eller faste pladser, og vupti! Så var der corona allevegne.

Hvordan kan det nu ske, tænker De måske? Det kan jo vel ikke være sådan, at ordensmagten, der flyver hid og did for at sikre, at folk opfører sig coronaartigt, ikke selv er opmærksomme på retningslinjerne. Eller kan det? Uanset hvad har den snarrådige etat reageret prompte: Dupont og Dupont bliver sat med ansigterne mod væggen, og kun to styks per lille rum. Balancen er genoprettet i Rigspolitiets opsporings-sweatshop. Man må håbe, at det hjælper de stakkels medarbejdere.