Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Jarlov og Khader er Konservatives svar på Kling og Klang

Søren Pind. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Kling, Klang og King Kong

Søren Pind

Dansk politiks svar på Kling og Klang, D’herrer Jarlov (Kling) og Khader (Klang), farer som de to skøre politifolk i Pippi Langstrømpe rundt og falder over hinanden i sagen om børnene i Syrien. De to politifolk søgte i sin tid uden held at få den eneboende Pippi til at flytte ind på børnehjemmet. Den danske pendant vil dog ikke have børnene på børnehjem, men i lejre i Syrien, så meget ved vi. Men ellers? Den ene dag skriver Kling på det sociale medie Twitter, at ingen – ingen – mener, at børnene er farlige, det er derimod deres mødre. Den næste dag skriver Klang, at børnene er radikaliserede og smider sten efter folk. Groft sagt har et godt øje til de to starutter og kan garantere, at man vil vende tilbage til deres bedrifter i fornødent omfang. Der forventes rigelige inspirationskilder …

Groft sagt noterer sig, at de Konservatives intellektuelle King Kong, tidl. udenrigsminister Per Stig Møller, satte Kling og Klang ud af spillet med et brag af en næve i Jyllands-Posten: Vil Danmark have, andre lande skal modtage deres egne statsborgere, må Danmark naturligvis gøre det samme.

Kling og Klang vs. King Kong har ikke meget til fælles med David og Goliath.

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hipsterislamisk konkurs

Eva Selsing

Kender De tøjmærket med det rettroende navn Muf10? Nej? Det er der heller ingen grund til. Det er noget med hættetrøjer, som konsumfrådende bloggere bærer for at få udseende af at rumme mere end køb og salg af tøj. Men der knytter sig en yndig historie til mærket, som vi må overbringe. Designeren bag, en Reza Etamadi, er netop gået konkurs. Etamadi vakte opsigt med et modeshow i 2018, hvor han befolkede catwalken med burkaklædte damer og politifolk i en sprudlende original protest mod burkaforbuddet.

En konkurs i Danmark behøver dog ikke at være enden på Etamadis karriere. Vi har ladet os fortælle, at man i designerens hjemland, Iran, er særdeles glad ved netop burka-silhuetten. Måske Etamadi skulle drage ad Teheran til og glæde muftierne dér med sine hipsterislamiske kreationer.