Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Intet skriger fredelig sameksistens højere end et »ALLAHU AKBAR« med en økse i hånden

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dialogøkse

Christian Marcussen

P1 har netop lavet en programserie om de udvisningsdømte på Kærshovedgård. I den forbindelse har de talt med den fejlslagne økseterrorist Mohammed Geele, som vi åbenbart ikke kan sende til Somalia.

Af interviewet fremgår det, at Groft sagt (og domstolene) fuldstændig har misforstået, hvad der skete tilbage i 2010, da Geele – bevæbnet med en økse – brød ind hos Kurt Westergaard. Ifølge Geele var det nemlig hverken terror eller drabsforsøg. Det var derimod et følelsesmæssigt forsøg på at levere en pædagogisk pointe: »Det var for at vise, at det kun er, når vi opfører os ordentligt over for hinanden, at vi kan have fredelig sameksistens.«

Og der er da heller intet, der skriger fredelig sameksistens højere end et »ALLAHU AKBAR«. Gerne med en økse i hånden for lige at få budskabet til at stå helt skarpt.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Helvetia

Hans Hauge

Man hører ofte i integrationsdebatten, at flygtninge og indvandrere er en ressource, samt at vi ikke kan klare os uden deres bidrag. På den anden side kommer så alt det med kriminalitet og ghettoer. For tiden kan vi se et lyslevende bevis på, at uden indvandrere går det ikke. Se lige navnene: Shaqiri, Mehmedi, Cömert, Xhaka, Embolo, Moubnadje, Nganomo, Rodriguez, Gavrinovic.

Hvor kommer de fra? De er alle schweizere. De spiller for Schweiz. Man sagde i gamle dage, at Schweiz var et fængsel, hvor de havde låst døren indefra og smidt nøglen væk. I dag er Schweiz i den grad det åbne samfund. Schweiz, Helvetia, er frisproget. Gad vide, hvilket sprog de bruger på landsholdet? Konklusion: Uden alle disse ville Schweiz aldrig være kommet med til EM.

Og så er der lige en sjov ting: Når mennesker er rige, har de ingen etnicitet.