Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Inhabilitet på højeste niveau

Niels Jespersen Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bigum

Tilgiv dem, thi de ved ikke hvad de gør

Niels Jespersen

»Jeg beklager at jeg tydeligvis ikke har haft styr på reglerne om inhabilitet,« siger departementschef i Forsvarsministeriet, Thomas Ahrenkiel. Han er en af de topchefer og generaler, der af det lille uafhængige netmedie Olfi er afsløret som værende involveret i vennetjenester til kærester og familiemedlemmer.

Groft Sagt kunne rigtig godt tænke sig at vide, hvem der HAR styr på reglerne, når det nu ikke er forsvarets øverste ledelse? Hvem har f.eks. bestemt, at konsekvens kun er noget der rammer dem nederst i det militære hierarki?

DRs injurier

Bent Blüdnikow

Foto: Claus Bigum.

Det lykkedes DR i serien om Danmarkshistorien at undgå at nævne en eneste borgerlig frihedskæmper, hvorimod DR fremhævede kommunisternes indsats. Nu går DR videre ad det spor og begår karaktermord på frihedskæmperen Citronen  (Jørgen Haagen Schmith), som var med i den borgerlige modstandsgruppe Holger Danske.

DRs radioudsendelse »Speditørens død« postulerer uden skygge af bevis, at Citronen skød frihedskæmperen og digteren Morten Nielsen, fordi Morten Nielsen havde en affære med Citronens hustru.

Citronen kan ikke protestere mod disse fuldkommen udokumenterede påstande, for han blev 14 dage efter Nielsens død skudt af nazisterne og Groft Sagt gør det derfor for ham. Er der overhovedet ingen grænser for, hvad DR vil tillade i tilsværtningen af borgerlige modstandsfolk?

Privatisér CBS

Peter Nedergaard

Foto: Claus Bigum Claus Bigum.

For nogle måneder siden skrev en CBS-professor en rosende kronik om Danske Bank med afvisning af bankkritikerne lige netop, som det blev afsløret, at banken var involveret i en historisk stor hvidvasksag. Professoren havde i øvrigt tætte forbindelser til netop Danske Bank. For nylig kom det så frem, at en underviser havde klaget over afsyngningen af en kernesang fra Højskolesangbogen. Hun fik efterfølgende en undskyldning af viceinstitutlederen.

Sagerne viser, at CBS tilsyneladende er ude af trit med almindelig akademisk etik og moral. Groft sagt anbefaler derfor, at man giver CBS tilbage til Foreningen af Unge Handelsmænds Uddannelse, som staten i sin tid overtog den daværende Handelshøjskole fra. Foreningen bør fremover for egne midler varetage drift, lønninger og studiestøtte på CBS.