Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Inger Støjbergs adfærd ligner københavneri, når det er værst

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Ujysk

Peter Nedergaard

Inger Støjberg påstår, at hun repræsenterer en særlig grad af jyskhed, som de elsker hende for i baglandet i Jylland, hvor hun er valgt. Denne Groft sagt rundet af jysk bondeslægt, så længe slægtskabsforskningen rækker, har mere end svært ved at se, at påstanden holder en meter.

Jyskhed er at sætte indhold før form. Men Støjberg har meget ofte via symbolpolitiske udmeldinger om smykkelove eller lagkagebagerier sat form over indhold. Jyskhed er at tage ansvar, hvis man begår en fejl. Men Støjberg har aldrig villet indrømme noget som helst eller givet så meget som en undskyldning. Jyskhed er at gøre sit arbejde, uden at det nødvendigvis fører den store omtale med sig. Men Støjberg er tilsyneladende blevet så beruset af medierne, at alt andet underordnes en optræden heri.

Og sådan kunne man blive ved. Inger Støjbergs adfærd ligner københavneri, når det er værst.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Maud eller Agnes?

Hans Hauge

Venstres idealkvinde er Agnes. Hun mener, at arbejde er en velsignelse. Men Venstrekvinden fru Larsen lever et formørket liv hjemme i køkkenet, mens hendes undertrykkende tyrkermand, Larsen, nyder livet med mændene og vandpiberne. Maud lever i et rent mellemøstligt miljø. Hvad så med Mads Skjern? Iværksætteren? Nej, han er ren sharia. Han udøver i den grad social kontrol. Konen er sendt hjem og arbejder ikke. Han er imod bøsser. Han forhindrer sønnen i at forfølge sine drømme. Han er udansk.

Alle muslimkvinderne skal være som Agnes, og de skal sætte deres mænd til at kopiere koranvers. Som Jakob Ellemann sagde: Agnes speaks louder than truth. Sådan taler vi nu dansk i Venstre.