Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: I Venstre må man finde sig i ris til egen røv

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Systemet før mennesket

Peter Nedergaard

Venstre var hurtigt ude med støtte til, at der skal øremærkes 11 ugers barsel til far. Partiet var det eneste af de borgerlige partier, som syntes, at familierne på den måde skal styres af staten. Politisk ordfører Karsten Lauritzen sammenlignede endda støtten til forslaget med, at Venstre heller ikke længere går ind for revselsesretten.

Nu viser en ny måling fra Voxmeter foretaget for Ritzau, at 45 procent af danskerne mener, at forslaget ikke er en god idé. 30 procent er for forslaget. Venstre er med andre ord på glatis i forhold til danskerne og egne liberale principper. Muligvis går man ikke ind for revselsesretten i partiet. Men til gengæld må man finde sig i ris til egen røv.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Sundhedsstyrelsens stjernestund

Hans Hauge

Det er da skønt at se, at Sundhedsstyrelsen nu viser åbenhed over for det alternative, mystikken og irrationalismen. Det kan da også blive for lukket med al den videnskab, kontrol og evidens. Sundhedsstyrelsen har opdaget, at danskere er overtroiske, Asadyrkere og holister (det hele menneske). Derfor appellerer Sundhedsstyrelsen i megadyre annoncer med, at det står skrevet i stjernerne, at det er tid til vaccination mod influenza. Astrologi er jo også en slags naturvidenskab. Tvillingen er nysgerrig, eller Fisken er opmærksom, påstår Sundhedsstyrelsen. Det må hedde alternative fakta.