Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Hvorfor opfører ministre sig som teenagere?

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Støjsendere

Peter Nedergaard

Landbrugs- og fødevareminister Rasmus Prehn har en folketingslejlighed i det indre København. Om aftenen og natten efter Folketingets åbning holdt han stor fest. Sundhedsminister Magnus Heunicke var der også, og han gav den som DJ for åbne vinduer. Musikken var imidlertid så høj, at der indløb en anmeldelse til politiet, som troppede op og anmodede de kåde MFere om at dæmpe sig. Groft sagt undrer sig. Hvorfor opfører ministre sig som teenagere? Hvor tager de ikke hensyn til fællesskabet? Hvorfor skal politiet spilde ressourcer på at banke pli ind i hovedet på den udøvende statsmagt? Regeringen har afsat en pulje til personer, som rammes af støj. Burde man forhåndsallokere midler herfra til naboerne til folketingsmedlemmer med lejlighed i Københavns indre by? Eller er det trods alt for meget ananas i egen juice?

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Letlæst forfatter får Nobelpris

Hans Hauge

Det er altid morsomt at betragte litteraturanmelderne, når det meddeles, hvem der har fået Nobelprisen i litteratur. De bliver forvirrede, for de kender ofte ikke prismodtagerne. Det var derfor så lækkert, da prisen gik til Bob Dylan, som fik den på grund af internt drilleri i Det Svenske Akademi (en havde sagt, at der ikke findes god amerikansk litteratur). Dylan kendte de. Sidste år kendte ingen Louise Glück, og i år går prisen til Abdulrazak Gunrah, om hvem det åbenbart er vigtigt, at han blev født i Zanzibar. Han har blot boet i England, siden han var 18. Så han er såmænd en engelsk forfatter. Litteraturanmelderne ringede rundt og fik fat i en professor i »verdenslitteratur« fra Aarhus. Han »pletlæste i forfatterskabet og har efter et par timers læsning« fået det indtryk, at Gunrah er letlæst. Fin ekspertudtalelse. Professoren glæder sig også over, at Gunrah er sort i huden. Man skriver jo litteratur med hudfarven.