Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Hvorfor er Michael Aastrup Jensen stadig sit partis udenrigsordfører?

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Fra Dubai til goodbye

Jarl Cordua

Landet er lukket ned. Skolebørn sendt hjem. Operationer udskydes. Alt sammen på grund af coronapandemien. Kedeligt er det naturligvis, så derfor måtte Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen af sted til det solbeskinnede Dubai på vigtig mission i landets tjeneste. For en sikkerheds skyld tog han også kæresten med, så hun ikke sad og kukkelurede hjemme i det vintertriste Randers.
De vigtige møder med generalkonsulen og ukendte organisationer var imidlertid ikke af en beskaffenhed, så Aastrup ville ulejlige Folketinget med rejseudgifterne.

I Venstres sekretariat var man af den opfattelse, at Aastrup var bortrejst på ferie. Hårdt presset erkender Aastrup nu, at der skam også var lidt ferie i denne uopsættelige arbejdsrelaterede rejse. Det til trods for, at Udenrigsministeriet frarådede alle unødvendige rejser. Aastrup kalder sin disposition for »en ufattelig dum beslutning«. Groft sagt er enig og funderer over logikken i, at Aastrup stadig er sit partis udenrigsordfører.

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Et helt Stalinorgel

Bent Blüdnikow

Det meddeles, at Jens Rohde har forladt de Radikale og er blevet løsgænger. Han var tidligere medlem af Folketinget for Venstre. Det var statsminister Helle Thorning-Schmidt, der i 2006 kaldte ham for »et løsgående missil«, fordi hun mente, at han så at sige gik af uden varsel og ramte vilkårligt. Jens Rohde svarede kækt igen, at hun »har til gode at se mit missil, så jeg tager det roligt.«

Med tanke på de partinedsmeltninger med sexbeskyldninger i bl.a. Alternativet og De Radikale, som er kommet frem, så er billedet med missilet for fattigt. Vi må nu tale om et helt Stalinorgel, der var et sovjetisk artilleriraketsystem med mange udskydningsrør monteret på en lastbil, der blev anvendt  af Sovjetunionen under Anden Verdenskrig.