Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Hvorfor bliver visse medier gang på gang statister i Løkkes medieshow?

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hæv barren for breaking news

Peter Nedergaard

Nu har Lars Løkke Rasmussen fået nok stillere til, at hans personlige partiprojekt er på stemmesedlen ved næste valg. Godt nok kender vi hverken kandidatlisten eller partiprogrammet, men det forhindrer ikke, at visse medier rydder sendefladen for at fortælle om denne – objektivt set – nyhed af begrænset værdi. Hvorfor bliver visse medier gang på gang statister i Løkkes medieshow? Anser de ham stadig for at være en magtfuld politiker og ikke det, som han – objektivt set – er: En partiformand for et meget lille politisk parti, som måske og måske ikke kommer i Folketinget?

Groft sagt har sagt det før, men vi siger det gerne igen: Lad os få blot en smule mere journalistisk proportionssans i behandlingen af Løkkes partidannelse.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

USA og Frankrig?

Hans Hauge

I de fire lange år hørte vi om det forværrede forhold mellem USA og Europa. Det blev flittigt debatteret af diverse journalister, politikere og eksperter. Det var alt sammen Trumps skyld med hans America First og hans isolationisme. Alle åndede lettet op, da ordenen blev genoprettet, og Joe Biden kom til. Hvordan så nu med forholdet mellem USA og Europa? Frankrigs udenrigsminister Le Drian har hjemkaldt sin ambassadør i USA. Aldrig har forholdet været værre.

Er det en tophistorie på dansk tv? Næh. De er mere optaget af, at der mødte 200 op til en demonstration i Washington. Joe Bidens America much more First og isolationisme – hvad med den? Ikke noget. Biden er jo ikke kvindehader og racist.