Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Hvis man tænker over det, giver det fuldstændig mening, at klimabarnet Thunberg skal udtale sig om sygdom på CNN

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Journalismens venner

Eva Selsing

De har måske set, at KlimaBarnet™ G. Thunberg er blevet en del af CNNs panel om coronapandemien? For alle andre end de mest venstreorienterede er det et meget sælsomt valg: et barn (!), som symboliserer den mest radikale antikapitalistiske ideologiske aktivisme, verden har set siden munkemarxismen, i et panel om …en sygdom? Endda på et stort medie, der skal forestille at være nogenlunde neutralt?

Men det er jo sagen: CNN er ikke neutralt, ikke i nærheden. Se bare dækningen af den siddende præsident, der er fuldtonet propaganda for alle hans fjender. Hvorfor tror så mange – også i Danmark – stadig, at CNN er »mainstream« i betydningen i samklang med det store hovedspor? Det kunne måske have lidt at gøre med, at dækningen af amerikanske forhold herhjemme er kalkeret over dækningen på CNN, New York Times og derhenad. Som igen måske har lidt at gøre med, at de rapporterende selv politisk befinder sig lige præcis dér, hvor CNN, NYT og Greta Thunberg er?

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Død eller karameller

Hans Hauge

I dagens Danmark er der noget, der er vigtigere end døden og politiske modsætninger: Friheden eller retten til for skolelever at kaste med flødekarameller. Når det sker, vil de små elever kaste sig grådigt over karamellerne og lære at rage til sig på de andres bekostning, hvorved biologilæreren kan bruge denne alles kamp mod alle til at undervise i livets oprindelse og historielæreren om livets gang. Der er ikke særlige liberale, socialistiske eller konservative holdninger til karamelkastning.

At tænke sig at karamelkastning har overvundet politisk mudderkastning. Det er virkelig the end of ideology. Alternativet foreslog alkoholforbud, men ingen turde sige nej til flødekarameller, for danskerne er fornuftige, som det blev gentaget, hvilket nok betyder, at de små børster tænder bagefter og smider papiret til genbrug.