Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Hvis De keder Dem til en fest, så prøv at sige »Trump er nu ikke så dum«

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Gang i festen

Bent Blüdnikow

Hvis De keder Dem ulideligt til en selskabelig sammenkomst, fordi der breder sig en kedsommelig konsensus, hvor alle blot bekræfter hinanden, så prøv at sige »Trump er nu ikke så dum.«

Nej, det vil vække for meget ballade, men sig så »Det er et noget ensidigt billede, vi får af medierne, for man kan da godt sige noget positivt om Trumps politik.« Selskabet vil straks forvandle sig til en frådende sammenstimlen af krænkede følelser, som er meget mere underholdende end dansk enighed. Før De bliver smidt ud, så prøv at hviske »Jeg sagde det bare for sjov.«

Det er ligesom i de glade 1970erne og 1980erne, hvis man sagde: »Jeg er antikommunist« i selskab med journalister og universitetsfolk. Vild vrede og fornærmet udvandring.

Til sidste dråbe?

Nicolai Svejgaard Poulsen

Nicolai Svejgaard Poulsen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Regeringens menageri af røde og lyserøde støttepartier kræver samstemmigt, at Danmark skal droppe udvindingen af olie fra Nordsøen hurtigst muligt. Det handler om klima og alt det der, selvfølgelig.

Èn ting er, at statskassen går glip af en række indtægter, der kunne bruges til alle de røde forbrugsdrømme, men noget andet er, at det åbenbart ikke er gået op for de behjertede klimakrigere, at olie bruges til langt mere end blot brændsel til biler og fabrikker, og at der findes en lang række oliebaserede produkter, der ikke umiddelbart lader sig erstatte af hverken vind, sol eller gode intentioner.

Groft sagt viderebringer hermed en tak fra Putin-Rusland, Saudi-Arabien og de andre gode drenge, der i fremtiden skal dække vores behov for denne olie – næsten helt uden betingelser.