Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Hvilket venstrefløjsparti stiller kronprinsesse Mary mon op for?

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Stem på Mary

Eva Selsing

Og så var der kronprinsesse Mary, som deltog i noget, der hedder »Generation Equality Forum«. Det er en global handlingsplan for ligestilling mellem kønnene. Blandt andet vil man sikre »større diversitet blandt ledere i verden, og at flere kvinder får adgang til lederpositioner.« Det lyder unægtelig smukt og venstreorienteret. Lige som man tilsyneladende måtte forvente det. Kongehuset skal jo følge med tiden, som det hedder.

Tilbage er kun spørgsmålet: Hvornår stiller Kronprinsessen op til valg, og for hvilket (venstrefløjs) parti?

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hjem til far og folkehjemmet

Hans Hauge

Jean-Jacques Rousseau fik sine børn anbragt på usle børnehjem, for han havde travlt med at skrive om den rette børneopdragelse i »Émile«. Han minder en hel del om den brave »goth« fra Göteborg Patho Galvèz, der fik »hentet« sine syv muslimske børnebørn hjem til folkehjemmet Sverige. Galvèz fik derefter travlt. Han opnåede næsten Greta Thunbergstatus. Medierne flokkedes om ham, så han ændrede frisure. Han fik vist startet »Repatriate the Children« og er flittig på Facebook og andre af Zuckerbergs medier. Galvèz havde derfor slet ikke tid til de syv børnebørn, som han fik kommunen til at tage sig af, så nu har Galvèz frie hænder til at kæmpe for børnene nede hos kurderne. Han kan blot sende flybilletter derned, så lander de sikkert i Landvetter og får udleveret mundbind og asyl.  (Det er betryggende, at staten stadig har et køn. Den er en han, en far. Patria.)