Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Hvad gør De Konservative, når der flyver dårlig moral ind over hegnet fra Venstre?

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ugræs over hegnet

Peter Nedergaard

Det er nu kommet frem, hvem der stod bag de mystiske donationer på fem gange 20.000 kroner til folketingsmedlemmet Britt Bager op til valget i 2019, da hun stillede op for Venstre. Donoren gjorde sig ellers stor umage for at dele et partitilskud på 100.000 kroner til Britt Bager op i tilpas små bidder, så de ikke ville fremgå af partiets regnskaber.

Det er formanden for Britt Bagers opstillingskreds, Gunnar Vinge Hansen, der fortæller, at afsenderen af bidragene står anført som henholdsvis: Jacob Jacobsen, Jacob J., Carl Jacobsen, Støtte Jacob og Carl Jacobsen & Co. Gunnar Vinge Hansen har også forklaret, at det var Britt Bager selv, der ville tilbageholde oplysningerne om donoren.

Britt Bager er siden skiftet til De Konservative, som ofte hævder, at man er et parti for lov, orden og god moral. Hvad gør man så, når der flyver dårlig moral ind over hegnet fra Venstre?

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Fucking flink

Hans Hauge

Der findes en fynbo, som hedder Lars AP. Han har stiftet en bevægelse: Fucking Flink, og det lyder jo dannet. LAP har endog opholdt sig i LA, så han burde vide, hvad amerikanerne mener om dette ulækre ord, men pyt med det, for LAP vil, at vi skal være flinke. Han har læst både filmvidenskab og retorik, og derfor kan han udtale, at mennesket er et dyr. Og endda et »flokdyr«. Ligesom køer og får. Han mener endog, at mennesket dør af at opholde sig for længe i ensomhed.

Det er ikke blot en banalitet, nej, LAP har lavet forskning. Det er videnskab. Hvad skal vi så? Vi skal veksle et par ord med den »ukendte person, der står og venter ved busstoppestedet«. Det lyder forfærdeligt. Man bør derfor undgå kollektiv trafik, for ikke at møde en, der har gået i LAPs flinkeskole. Hvem kender ikke typen: »Nå, det tager nok lang tid, inden bussen kommer. Hvor skal du hen?«