Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Hvad er Løkkes værdier? Svarene blæser i vinden

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Løkkes værdier

Peter Nedergaard

Lars Løkke Rasmussen slår i et interview med Altinget fast, at det nye Løkke-parti in spe ikke bliver et parti, hvor man bare sådan kan komme ind for at få indflydelse som menigt partimedlem. Det nye parti skal tage imod politiske inputs fra medlemmerne, men ikke uden begrænsninger: »Det er med afsæt i de værdier, som jeg står for, og den ramme er ikke til diskussion,« siger Lars Løkke.

Groft sagt spekulerer på, hvilke værdier Lars Løkke tænker på, at han står for. Er det værdier i det politiske liv som loyalitet og uselviskhed? Eller er det måske snarere det modsatte? Er det borgerlige værdier om, at tøj og andet privatforbrug er noget, som er en privatsag, der ikke skal finansieres af andre? Eller er det måske snarere det modsatte? Spørgsmålene er der, men svarene blæser i vinden, som den nu 80-årige Bob Dylan sang for over 50 år siden.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hvordan skal de nu komme hjem?

Hans Hauge

De vrede EU-kvinder i korte jakker og sorte bukser steg ud af limousinerne og gik catwalk blandt journalisterne og bevarede vreden naturligvis mod statsterror i Belarus, eller er det Hviderusland? Det er altid østfra, problemerne kommer. Bismarck lukkede grænsen for polakker. Pandemier kom østfra. Den ukrainske feber for eksempel. Der var også de primitive Ostjuden. Nationalismen kommer derovre fra. Og Polen, Rusland, Ungarn er farlige.

Lige nu er Belarus værst. EU må indføre skrappe sanktioner, men hvor skrappe? Belarus spiller for tiden VM-ishockey i EU-landet Letland. God reklame for styret i Minsk på tv over hele verden. De skal vel smides ud? Nej, så alvorligt er det ikke. Og må de flyve hjem? Nej, egentlig ikke. Men jo, det går nok. Det er mest teatertorden, der kommer fra von der Leyen og Co.