Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Hvad er klokken mon slået for Joe Biden?

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad er klokken?

Eva Selsing

Og så var der mediernes præsident Biden, hvis affældige optræden her og hisset blev behandlet med fløjlshandsker. Selvfølgelig. Under modtagelsesceremonien for de 13 amerikanske soldater, der blev dræbt ved et islamisk terrorangreb i Kabul, fandt Biden det tilsyneladende betimeligt at kigge på sit ur. Om han kedede sig eller havde næste arrangement i tankerne, er ikke til at vide, men markant var det dog alligevel, at den øverste leder af de amerikanske tropper – og ansvarlig for den katastrofale udvikling – ikke mente, respekten for ofrene tilstrækkeligt vigtig til at vie dem sin fulde opmærksomhed.

Historien var skam i internationale medier, men alle ved vist godt, hvad reaktionen havde været, havde hans forgænger gjort noget lignende. Hvad skal vi mon tænke om det? Et par mainstreambud: Der er ingen mediebias; det var blot en lille, harmløs fejl; Biden er trods alt ikke psykotisk narcissist som visse andre. Find selv på flere – eller find dem i den helt, helt neutrale dækning af USA.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Gennem trængsler til De 5 Stjerner

Peter Nedergaard

I København er der 24.000 jobparate ledige. Derfor mente Rengøringsfirmaet De 5 Stjerner, at det skulle være en smal sag at få hyret folk. De henvendte sig til Jobcenter København for at få ansat 450 mennesker. De 5 Stjerner fik derefter tilsendt en liste med 80 navne. De 5 stjerner måtte selv kontakte personerne. Nogle sagde: »Jeg vil ikke arbejde«. Andre sagde, det ikke var et interessant job. De fleste tog slet ikke telefonen. Nogle blev kaldt til samtale, men de mødte ikke op. Sagen resulterede i, at De 5 Stjerner fik besat to ud af de 450 ledige stillinger.

Jobcenter København og hele den københavnske kommunale beskæftigelsesforvaltning er tilsyneladende ikke noget bevendt. Groft sagt foreslår derfor, at der fyres 450 personer heri. Med fyresedlen får man samtidig anvisning på et job i De 5 Stjerner. Så skulle den ged være barberet.