Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Hvad er der med Socialdemokratiet og sex?

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Seksualdemokratiet

Peter Nedergaard

En stribe kvinder er blevet sexkrænket over en årrække af en tidligere centralt placeret person i DSU og senere ansat i Socialdemokratiet på Christiansborg. Den tidligere overborgmester, Frank Jensen, måtte gå af efter gentagne sexkrænkelsessager. En ansat i Socialdemokratiet er blevet sexkrænket af tidligere minister Carsten Hansen, der for øvrigt var ude med kraftige fordømmelser, da nuværende udenrigsminister Jeppe Kofod havde samleje med en 15-årig kvinde på et DSU-kursus i 2008. Historisk set er dansk politiks måske mest sexfikserede toppolitiker tidligere statsminister Jens Otto Krag, som engang fik en skideballe af den svenske Tage Erlander, fordi han pludselig forsvandt med en kvinde ved en officiel middag.

Hvad er der med Socialdemokratiet og sex? Er det de mandlige sexgale, som går ind i Socialdemokratiet, eller bliver de sexgale af at være der?

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Det dér politik …

Eva Selsing

Og så var der hysteriet omkring UEFAs beslutning om ikke at lade tysk lokalpolitik sende et passivt-aggressivt budskab til Ungarn. Ungarn har netop vedtaget en lov, der forbyder promovering af homoseksualitet til mindreårige. München, hvor Ungarn skulle spille en kamp, ville belyse sit stadion med regnbuefarver.

Filosoffen og politologen Kasper Hjulmand, der bijobber som landstræner, støtter det tyske ønske. Han belærte bønderne om politik således: »At vi er født lige, at vi hylder diversiteten, at vi hylder, at alle har lige ret. Og for mig har det intet med politik at gøre.« Det må være alle knock down-argumenters moder, lige dér. Regnbueflagets talrige, liberale stormtropper græd af glæde over trænerens visdom og hjertensmod. Vi andre undrer os blot: Hvordan kan en ekstremt tydelig afstandsmarkering til en politisk vedtaget lov i et andet land, begrundet med politisk universalisme, være ikkepolitisk? Det skal man måske være lige så kvik som Hjulmand for at forstå.