Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Hov, havde de Radikale ikke lovet at vælte regeringen forleden?

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Tomme radikale trusler

Jarl Cordua

Så oprandt den Grundlovsdag, hvor den socialdemokratiske mindretalsregering skulle væltes med piber og trommer som bebudet af den radikale leder Morten Østergaard allerede 26. februar på forsiden af dagbladet Politiken. Hvis ikke regeringen senest denne dag havde fremlagt en konkret plan med konkrete initiativer, der sikrer 70 procents reduktion af klimagasser inden 2030, ville de Radikale vælte regeringen.
»Det helt korte budskab er, at uden en klimaplan og handling er der ikke nogen regering,« sagde Østergaard.

Imidlertid er det eneste konkrete, der endnu kan konstateres, at der ikke er fremlagt en plan, og at regeringen stadig sidder. Grundlovsdag brugte en ydmyget Østergaard til at fremsætte endnu en trussel i rækken, men dog uden en konkret deadline.

Det helt korte budskab ifølge Groft sagt er, at de Radikale puster sig op, men det bliver alligevel aldrig til noget med at vælte regeringen, hvorfor Østergaard er ved at blive til grin.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Aarhus har fået en George Floyd

Hans Hauge

Vi er alle amerikanere, som DRs Adam Holm har sagt, fordi det sagde man efter 11. september.

Det vil de også gerne være i Gellerup i Aarhus. Aarhus har fået en George Floyd-light. Grundlovsdag blev en mand i hvidt jakkesæt med rød skjorte – altså Dannebrogs farver – skudt i benet. I Danmark er sådanne mænd navnløse, men de er på video.

Skuddet førte til optøjer natten til søndag. En navnløs dreng uden etnicitet blev anholdt. Hvor? På Karen Blixens Boulevard. Jamen, er de farveblinde på rådhuset? Har de aldrig læst om systemisk racisme? Det gadenavn må fjernes. Har de aldrig hørt om, at Karen Blixen var racist? Kunne gaden ikke omdøbes til George Floyd Street, der så kunne krydse Yahya Hassan Boulevard?