Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt holder med Britta Nielsen. Lad hende komme tilbage til et sydafrikansk fængsel

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Stakkel

Lars Møller

Det viser sig, at Britta Nielsen slet ikke er en svindler, der har tømt statskassen for små 120 mio. kr. Niks, hun er offer for den danske stats overgreb. Hun blev udleveret under falske forudsætninger, da hun blev udleveret fra Sydafrika til Danmark. Hun følte sig som et vildt dyr, der ikke forstod hvad der skete med hende. Hun blev ikke oplyst om, hvorfor hun skulle udleveres og da det hele foregik på engelsk, som hun dårligt forstår, er det lige før hendes menneskerettigheder er blevet krænket.

Groft sagt holder med Britta. Hun forstår ikke engelsk, skønt hun har boet i Sydafrika, investeret i ejendomme og handlet i lokalområdet. Det er for galt. Groft sagt foreslår, at hun returneres til et sydafrikansk fængsel, indtil hun kan udleveres med dansk tale og forstår hvorfor.

Undermenneskenes frygt

Eva Selsing

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Og så var der den skægge kampagne mod undermenneskene som frygter, at julen bliver erstattet med »vinter«. Det er nok noget, der kan få den urbane mand med prætention og rigtig skøn ironi i ascendanten til at gnide sig i de små og fine hænder. For hvor var de dog paranoide dernede, og så delte de et falsk billede fra Fakta, og hvis ikke dét er bevis på, at dem, der stemmer DF og derhenad er dumme og overtroiske og irrationelle, ja, så ved vi ikke. Krydr med lidt anklager om identitetspolitik og det slemme højre i USA, og glem ikke den sædvanlige Trump-diffamering - så er vi ved at være der.

Et lille eksempel på ikke-borgerlig vinkling af en sag, der ellers primært interesserer borgerlige (vælgere). Til næste år finder de samme typer utvivlsomt på en ny, morsom ting, de kan bruge til at pege fingre ad alle de forkerte danskere. Den slags er utroligt taknemmeligt, hvis man gerne vil iscenesætte sig som sådan en raarhtionel og utrolig flot mand med viden og alt muligt. Og modigt er det også; thi undermenneskene kan man karikere ganske uden at de svarer.