Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Her er et godt tip, så regeringen kan få alle aftaler til at se ambitiøse ud

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Stuuurt, stuuurt nummer

Peter Nedergaard

Regeringen har fremlagt en stor infrastrukturplan til 160 milliarder kroner. Medierne var fyldt med historier om nye veje, jernbaner og cykelstier, som kunne gøre dagligdagen nemmere for menigmand og -kvinde. Det var jo en historisk stor plan. Det måtte så sandelig fejres. Der var blot det ved det, at planen kun er historisk stor, fordi den rækker hele 14 år frem i tiden. Mange bække små kommer dermed til at ligne en flod. Ellers er planen mere eller mindre på niveau med tidligere planer.

Groft sagt foreslår, at strategien føres videre. Regeringen bør fremlægge Nordens største pakke med klimainitiativer – over de næste 20 år frem til det Herrens år 2041. Regeringen bør også fremlægge Europas hidtil største pakke til fordel for børn på hundredvis af milliarder af kroner over de næste 40 år frem til 2061. Ideen er hermed givet videre.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Humaniorapis

Hans Hauge

Hold op med at »pisse på humaniora«, som Henrik Palle skriver for at vise, at han selv er dannet på humaniora, som ikke hedder humaniora i Aarhus, hvor det hedder Arts. Palle mindes med dette smagfulde udtryk den savnede humanist Johanne Schmidt-Nielsen. Pisseriet begyndte med Helge Sander, dvs. det gjorde det ikke, for det begyndte med Bologna-processen – altså med Europa. Hele verden er imod humaniora (som betyder »det mere menneskelige«). En stakkels studerende forsvarer sit fag. Hun forsker, for det gør en bachelorstuderende, som Helge Sander ville, de skulle kaldes. Hun ved godt, at hun ikke kan være objektiv, men hun stræber. Når hun er færdig, bliver hun cand.mag. i køn og forskellighed. Hun skal nok ud at gøre en forskel. Hvis hun da ellers kan finde et arbejde.