Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Hellere topstyrede myter og kønsdiskrimination end fakta

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mænd ingen adgang

Peter Nedergaard

Groft sagt har egentlig stor respekt for sygeplejerskerne. Vi ved også, at de i mange år har kæmpet for, at det er et fag, som er for både mænd og kvinder. Stor var vores undren derfor, da næstformanden i Dansk Sygeplejeråd, Dorthe Boe Danbjørg, i et indlæg i Berlingske langer ud efter mandlige eksperter, der har udtalt sig om den igangværende konflikt, og kalder det et udtryk for »mansplaining«.

Eksperterne er bl.a. arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen, som i et indlæg skriver, at sygeplejerskernes lønindplacering i dag ikke skyldes Tjenestemandsreformen af 1969, som sygeplejerskerne påstår. Derudover er det sygeplejerskerne selv, der har vægtet andet end grundlønnen i deres forrige overenskomstforhandlinger. Den slags fakta må ikke komme frem. Så hellere topstyrede myter og kønsdiskrimination. Mon det lokker flere mænd til sygeplejefaget i fremtiden?

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hvem vil 'defunde'?

Eva Selsing

Kan I huske Demokraterne i USA, der gerne ville 'defunde' politiet? Det går ikke så godt med det. I de oprørs- og kriminalitetsramte storbyer er der mere end nogensinde brug for betjente. Tag Chicago, hvis borgmester, demokraten Lori Lightfoot, ganske vist ikke vil 'defunde' politiet, men alligevel er åben for besparelser på politiets budget, der vil nedlægge hundredevis af stillinger. Hun kan bryste sig af at have ansvaret for en by med flere end 100 skudramte, deriblandt børn, i forbindelse med weekenden op til 4. juli-nationaldagen. Det er alligevel en del.

Men fordi USA åbenlyst har brug for mere og ikke mindre politi, har Biden-administrationen nu søsat en helt igennem falsk historie om, at det er Republikanerne, der vil 'defunde' ordensmagten. Faktisk er det så hovedløst, at selv den meget venstreorienterede Washington Post giver Biden-administrationen tre 'løgner-pinocchioer' i et faktatjek om sagen. Havde dækningen af Biden været lige så nådesløs som den af Trump, var Demokraterne for længst rubriceret som 'postfaktuelle' og deres vælgere som dumt og farligt stemmekvæg. Men der er vi ikke helt, er vi vel?