Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Har vi en beredskabsstyrelse uden beredskab?

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beredskab

Lars Møller

Beredskabsstyrelsen anmoder i disse dage landets kommuner om at kontrollere deres beskyttelses- og sikringsrum. Der er ifølge myndighederne ingen overhængende fare for krig, men det er nu godt lige at kontrollere, hvad status er. Groft sagt er ikke den hurtigste knallert på havnen, men må i sandhedens interesse spørge. Er det ikke det vi har en beredskabsstyrelse til? At holde styr på kapaciteter i forhold til behov. Hvis Beredskabsstyrelsen ikke har en oversigt over disse beredskabsforanstaltninger, hvad laver den så? Vi kan da ikke have en beredskabsstyrelse uden beredskab. Er det, det vi har?

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Dumsmart

Peter Nedergaard

Der er debat om formuleringen af spørgsmålet 1. juni. Forslaget lyder nu: »Stemmer du ja eller nej til, at Danmark kan deltage i det europæiske samarbejde om sikkerhed og forsvar?« Hermed »glemmer« man, at det også drejer sig om EU og forsvarsforbeholdet. Groft sagt synes, at forslaget til en formulering af spørgsmålet er en kende for dumsmart. Men vi er som altid konstruktive. En mere nøgtern formulering ville være: »Stemmer du ja eller nej til, at Danmark skal afskaffe EU-forsvarsforbeholdet og deltage i det europæiske samarbejde om sikkerhed og forsvar?« Vi lægger hermed forslaget frem til fri afbenyttelse.