Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Har nogle royale hoveder et problem med den dumme pøbel?

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Frede og Marys woke priser

Eva Selsing

Det stedse mere politisk vakte kronprinsepar har efterhånden gjort det til en vane at give platform til venstreorienterede mennesker. I forbindelse med årets uddeling af parrets priser fremførte en musiker ved navn Erika de Casier en harmefyldt tale om, hvor dårlige danskerne er til at gøre det nemt for mennesker med andre baggrunde at føle sig danske. Sidste år var det sangerinden Jada, der følte det betimeligt at annoncere sin kamp mod 'patriarkatet' i sin takketale.

Alt sammen til forventelig applaus fra det woke kronprinsepar. Hvad skal man mon tænke om parret, der bruger sin magt og indflydelse til at give mennesker, der har et negativt syn på Danmark og danskerne, en fornem platform og glamourøse priser? Har man i de royale hoveder mon selv et problem med den dumme pøbel? Altså den pøbel, der finansierer det hele, og hvis opbakning er selve forudsætningen for Kongehusets fortsatte eksistens?

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Radikale fortrydelsespiller

Peter Nedergaard

Engang var Det Radikale Venstre imod dansk medlemskab af NATO. Siden fortrød man NATO-modstanden. Engang anbefalede man et »nej« ved folkeafstemningen om EF-pakken angående gennemførelsen af EUs indre marked. Nu er man helt på ja-siden. Engang syntes Radikale, at Storebæltsbroen var en dårlig idé og ville have bindende folkeafstemning om Øresundsbroen. I dag har man indset fornuften i begge dele. Senest har man fra radikal side fortrudt, at man i flere årtier gik ind for en hyperliberal udlændingepolitik.

Spørgsmålet er, hvad vi andre skal stille op med et politisk parti, der konstant er svanger med politisk ufornuft, som partiet godt nok senere fortryder, men hvor vi andre i mellemtiden skal lægge øre til vitterligt vås. Skal svaret til radikale udmeldinger være: Kom igen om ti år, når I har slugt endnu en fortrydelsespille?