Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Har man sagt Lars Løkke Rasmussen, har man sagt ballade

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Altid ballade

Peter Nedergaard

I marts var den kendte tv-vært fra Luksusfælden, Jan Swyrtz, kort forbi Lars Løkke Rasmussens parti, Moderaterne. Han skulle efter eget udsagn være spidskandidat for partiet i Østjylland. Men efter kort tid var den politiske karriere slut i Løkkes parti. Noget var gået galt. Jan Swyrtz havde vist sagt noget forkert. Der blev ballade, og han trak sig. Et andet medlem af Moderaterne er Jon Stephensen. Han var indtil for nylig teaterdirektør for Aveny-T i København. Men så blev han fyret af bestyrelsen på grund af »ledelsesmæssige og forretningsmæssige forhold«. Selv mener han, at fyringen er politisk begrundet, og han har anlagt sag mod bestyrelsen. Ballade og ballade. Har man sagt Lars Løkke Rasmussen, har man sagt ballade. Mon der er over to procent ballademagere i Danmark?

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Evidensbaseret viden

Hans Hauge

Jens Degett er journalist og har aldrig bedrevet videnskab, men har mange holdninger til videnskab. Han har i dag en fed stilling som chef for et EU-projekt om fødevareforskning i udviklingslande (EAGLES) og bor i Madrid. Han påstår i en kronik i et medie, Politiken (hvor ellers?), at medierne (Politiken?) ofte begår den store fejl at »sidestille holdning og tro med evidensbaseret viden«. Gad vide om det udsagn er »evidensbaseret«? Der virker da som en holdning. Journalisten fra Madrid kommer i sin kronik med en påstand om, at russerne havde stor indflydelse på Brexit-debatten i England. Hvor stor? Russerne forførte englænderne, men mon skotterne gennemskuede russernes manipulationer, siden de sagde nej? Skal det forestille »evidensbaseret« viden?