Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Har Allan Randrup Thomsen en lookalike?

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Breaking news

Peter Nedergaard

Noget ganske usædvanligt er sket. Det er måske endda epokegørende. Den evigt optrædende og evigt coronapessimistiske Allan Randrup Thomsen, der er professor i eksperimentel virologi, er ikke længere bekymret for smittesituationen. »Det går faktisk rigtigt godt,« siger han ovenikøbet (om end tilsyneladende en smule nødtvunget). Smittetallene er stabile, og imens overhaler Danmarks vaccineudrulning Storbritanniens. Den hidtil mest smitsomme variant kan tilsyneladende ikke rigtigt få fat her i Danmark, fordi Pfizer er god til deltavarianten.

Så pludselig står den bekymrede ekspert i en helt uvant situation. Der er ikke så meget at bekymre sig over. Groft sagt er omvendt faktisk noget bekymret. Er det virkelig Allan Randrup Thomsen, som udtaler sig? Eller er det hans lookalike, som agerer Rasmus Modsat?

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Demokratisk censur

Eva Selsing

Det går altså helt utroligt godt med Biden-administrationen i USA. Det er selvfølgelig ikke noget, vi hører om herhjemme, men der er den ene skandale efter den anden. Senest har de venstreradikale idéudviklere i den åbenlyst forkalkede præsidents stab fundet på, at staten skal samarbejde med de sociale medier om at censurere ’misinformation’. I det konkrete tilfælde gælder det indlæg, der ikke er kalibreret med regeringens tilgang til corona og vaccine. Men potentialet er stort: man kan, med den præcedens, kalde det meste for ’misinformation’.

Det forestående samarbejde mellem stat og medier er ikke helt nyt; de etablerede medier laver åbenlyst kampagne for Demokraterne og har gjort det i årevis. Men i den foreslåede version vil sammensmeltningen af statsmagt og filtrering af viden på populære platforme alligevel være et skridt videre. At man mener det seriøst i den kulisse, der træffer Bidens beslutninger, er der ingen tvivl om. Pressesekretær Jen Psaki satte forleden trumf på og erklærede, at mennesker, der er banned på ét socialt medie, også bør bannes på andre sociale medier. Det er altså pikant. Man må formode, at alle de nominelt borgerlige Trump-hadere, der græd af glæde over den ’heling’, Biden ville bibringe, er lykkelige ved denne udvikling.