Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Gud, er kvinder nu mere interesserede i film om mødregrupper end mænd?

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kvinder svigter mesterinstruktører

Christian Marcussen

Filmmagasinet Ekko har lavet en undersøgelse af, hvilke biograffilm mænd og kvinder gider at se. Det sker under overskriften »Mænd svigter film instrueret af kvinder«, som om mænd interesserer sig en skid for kønnet på den, der har instrueret filmen.

Det mest udtalte eksempel i undersøgelsen er filmen »Mødregruppen«, som mænd åbenbart ikke har set i tilfredsstillende grad. Undersøgelsen viser, at hele 78 procent af publikum til »Mødregruppen« var kvinder, mens de resterende 22 procent var mænd tvunget af deres koner.

Til gengæld kan Groft sagt se, at Ole Christian Madsens terror- og ytringsfrihedsdrama »Krudttønden« og Lars von Trier-filmen »The House That Jack Built« primært blev set af mænd. Mon tilsvarende åndssvage overskrifter som »Kvinder interesserer sig ikke for ytringsfrihed« eller »Kvinder svigter mesterinstruktører« var i spil?

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Bo Holten som papist?

Hans Hauge

Komponisten Heinrich Schütz (1571-1672) må have ødelagt en masse. Han satte musik til Luther og reformationen. Sådan lidt ligesom J.S. Bach. Hvem må nødvendigvis mene sådan? Der må dirigenten og komponisten Bo Holten, der blandt andet har dirigeret værker af ovennævnte skurke.

Holten er i sin høje alder begyndt at læse kirkehistorie og er kommet frem til, at Martin Luther ødelagde katolicismen og klostrene. Luther var ikke moderne og har næsten ødelagt Danmark. Katolicismen er oprindelsen til velfærdsstaten – og den var ’mangfoldig’. Reformationen var en fejltagelse. De glæder sig i Vatikanet. Godt at Holten ikke lever i England. Hvad ville han mon ikke sige om Henrik d. 8.?

Holten fortryder nok, at han i sin ungdom har været med til at dirigere kor, der sang modbydelige luthersk-evangeliske propagandasange. Konklusion: Hvis man er så uheldig at besidde en CD med Bo Holten, så smid den i kanalen. Lad os rense landet for luthersk musik og høre Holtens kendte symfonier.