Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt giver lave karakterer til LAs nye forslag om, ja, karakterer

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Træk i lønnen

Peter Nedergaard

Liberal Alliance har foreslået, at offentligt ansatte skal have karakterer af borgerne, således at højere karakterer belønnes med en højere løn. Man vil angiveligt begynde med hjemmehjælperne. Man ser det for sig. Hvem tror De, kære læser, vil få den højeste karakter. Er det hjemmehjælperen, som venligt – men bestemt – beder den ældre om at tage sin medicin straks og sørge for at drikke langt mere vand. Eller er det hjemmehjælperen, som blot foretrækker at småsludre lidt med den ældre og derefter går igen? Og hvem af de to har den ældre mest gavn af?

Groft sagt giver lave karakterer til LAs nye forslag og mener, at det bør afføde, at partiets offentligt ansatte MF’ere bør fratrækkes deres skattefrie tillæg til lønnen for et år. Så kan de lære det.

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Slemme migrantpræst

Eva Selsing

Hvad gør man som dansk folkekirke, hvis man virkelig godt kan lide islam og gerne vil være fri for islamkritik? Så forsøger man selvfølgelig at fjerne kritiske røster indefra. En sådan er migrantpræsten Massoud Fouroozandeh, konvertit fra islam med iranske rødder. Han har fungeret som vikarpræst i Korsløkke Sogn og har stor succes med sin valgmenighed »Church of Love«.

Men den stakkels Korsløkkemenighed blev så bange for, at følsomme muslimer skulle blive provokeret af Fouroozandehs virke, at de kontaktede biskoppen med en klage. Biskoppen har nu nedlagt Fouroozandehs stilling. Imens går det rigtig godt for en forening under Folkekirken kaldet »Folkekirkens Migrantsamarbejde«, der sletter islamkritiske kommentarer på Facebook og for nylig arrangerede et webinar om islamisk teologi med en imam. Det må lige være noget for Korsløkkes menighed.