Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Gad vide, hvad statsministeren siger til Morten Bødskovs gamle udtalelse om arkivering af sms'er

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Spillereglerne

Peter Nedergaard

Nuværende skatteminister og daværende gruppenæstformand i Socialdemokratiet, Morten Bødskov, sagde på tv i 2009: »Det må være sådan, at hvis den kommunikation – hvad enten det er sms eller brevskriverier eller andet – har at gøre med en sag, som kører i ministerieriet, hvor ministeren er involveret, så skal den kommunikation selvfølgelig arkiveres. Så skal den være genstand for aktindsigt. Det må være det, der ligesom er spillereglerne. Ellers hører alting op.«

Groft sagt går ud fra, at Morten Bødskov – eventuelt på sms – orienterer statsminister Mette Frederiksen om, hvordan spillereglerne er.

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Personforfølgelse af kætter

Bent Blüdnikow

Marianne Stidsen gjorde sig upopulær ved at kritisere #metoo-bevægelsen og være imod kleresiet af politisk korrekt tænkende i Det Danske Akademi. Ja faktisk udvandrede skønånderne, fordi de ikke ville være i stue med hende. I et indlæg i Weekendavisen skildrer Marianne Stidsen, hvordan intellektuelle på Information, Lars Bukdahl fra Weekendavisen og blandt andre medlem af Det Danske Akademi Anne-Marie Mai har rottet sig sammen for at nedgøre hende, fordi hun har haft frækheden at kritisere tidens intellektuelle modeluner. Kostelige er hendes citater fra Suzanne Brøggers sidste dagbogsudgivelse »En forfatters dagbog 2010-2020«. Suzanne Brøgger kalder Stidsen for »missekat«, »handskedukke«  og andre ubehagelige øgenavne.

Det specielt interessante er, at folk fra så vidt forskellige medier som venstreradikale Information og det til tider borgerlige Weekendavisen (også kaldet Politiken Light) er gået sammen om at nedgøre denne kætter. Alle midler kan bruges.