Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Går kvindelige præster rundt og beføler menigheden?

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kirke og sex

Hans Hauge

Jesus – det vil sige Thorvaldsens Jesus – kunne ses på forsiden af Berlingske. Det er vel ikke så underligt, for det er jo en kulturkonservativ avis, der vil styrke og bevare folkekirken, men nej. Der var tale om afslørende, dybdeborende journalistik. Sexovergreb i Vor Frue Kirke. Intet er mere pikant end kombinationen kristendom og sex. Og som bekendt er både biskop og domprovst kendt for deres progressive venstrefløjssynspunkter. Pinligt. De har været tavse. Nu skal der en undersøgelse til af alle præster, for mon ikke også det er galt i Gjern, Skjern, Brørup og Bindslev? Hvem ved? Tænk på alle de børnekor, der er. Der er blot et problem. De fleste præster, kordegne, kirketjenere, sognemedhjælpere, organister og kirkegængere er kvinder. Går alle disse kvinder da og beføler menigheden? Det vil vise sig.

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Grøn energi

Lars Møller

Groft sagt går absolut ind for grøn energi og støtter alle foranstaltninger, således at vi danskere kommer ned under én promille af klodens samlede udledninger. Alle bække små! Det er dog ikke alt, som Groft sagt forstår. Som indehaver af et naturgasfyr og dermed en af de 400.000 danskere, som skal skifte til fjernvarme eller varmepumpe, er der nogle ting, der henstår i det uvisse. Når man får leveret fjernvarme fra et centralvarmeanlæg, der bruger naturgas til opvarmning, så er det grøn energi, mens egen afbrænding af samme mængde naturgas ikke er det. Udskiftning af alle installationer, nedgravning af fjernvarmerør med videre. kan da heller ikke være omkostningsneutralt. Eller er der noget, der er smuttet for Groft sagt?