Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Frygt ej! Hjemmeplejen bliver måske hjemme, men Københavns P-vagter er stadig på gaden

Søren Pind. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Det vigtigste først

Søren Pind

I en kronik kan en psykiatrisk overlæge berette om svigt overfor mennesker med psykiske sygdomme, der får hårrødderne til at rejse sig. Hjemmepleje og hjælpere bliver for tiden hjemme, og de psykiatriske afdelinger bærer prisen. Mennesker, der ikke har været i bad i tre måneder, kommer forhutlede og forkomne som bærere af prisen for, at den offentlige pleje er sendt hjem.
Og dog! Og dog i den lille hovedstad København holder Danmarks mest venstreorienterede bystyre fast i, at én bestemt service bør borgerne ikke undvære: Nemlig P-vagterne!
Groft sagt hæfter sig mest ved menneskesynet: Greed is good. I det offentlige efterlades sengeliggende sårbare hjemme uden vaccine og uden pleje – men til gengæld fylder kommunen sine bugnende kasser med penge fra de selvsamme mennesker, så de da kan mærke en form for offentlig service. Denne pen siger velbekomme.

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hej autodafé

Eva Selsing

Vi brænder altså ikke bøger af længere. Det er sådan noget, Hitler gjorde! Vi er meget mere raffinerede i dag – der deplatformer, afmonetiserer, cancellerer og censurerer vi bare folk. Og vi gør det ved hjælp af universiteterne og, hurra for frihed, markedet! Det kaldes liberalisme, slå det op.

Senest i alliancen mellem venstreekstrem wokehed og kapitalismen har den multinationale bogsælger Amazon fjernet en bestseller, der kritiserer transkønsideologien. Det drejer sig om »Da Harry blev til Sally« af Ryan Anderson. Nu vil vi ikke reklamere, men hvis De har lidt penge tilovers, kunne det da være en meget fin gave til Dem selv eller én, De holder af.

Kilde: