Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Frit barselsvalg er åbenbart gået fra at være officiel Venstrepolitik til at være et reaktionært synspunkt

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Reaktionært V-princip

Jarl Cordua

»Venstre ved du, hvor du har«. Det var engang Danmarks Liberale Partis slogan, men i 2021 skal man være vaks ved havelågen for at finde ud af, hvor man egentlig har det gamle bondeparti. Eksempelvis står der i Vs principprogram: »Det skal være op til den enkelte familie at afgøre, hvordan barselsorloven skal fordeles.«

Umiddelbart efterlader det udsagn ikke plads til diskussion. Men V har nu tilsluttet sig den aftale, som arbejdsgiverne og fagbevægelsen har indgået, der øremærker mere af barslen til fædrene, hvilket gør det sværere for familier at planlægge, som de vil. Ja, faktisk kan nogle familier miste barselsuger. Da en række borgerlige partier kritiserede aftalen, fik de på Facebook læst og påskrevet af V-gruppeformand Karsten Lauritzen: »Jeg undres over, hvor reaktionære dygtige borgerlige politikere er, når det handler om ligedeling af barsel.«

Gruppeformanden mener åbenbart, at det, som V gik ind for den ene dag, familiens frie barselsvalg, er et reaktionært synspunkt den næste.

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Dichael

Eva Selsing

I DRs realityprogram »Gift ved første blik« kalder en deltager ved navn »Michael« Pernille Vermund for »racist.« Det har fået DR til at klippe scenen ud, hvilket igen har fået en masse mennesker, der hader Vermund, op i det røde felt. Kommentarspor rundt omkring bugner med gråd over »ytringsfrihed« for den stakkels udklippede.

Ja! Hvor vover DR at beskære denne sheik, denne alfa-stud, denne overlegne ånd, dette politiske røntgengeni? Hvilken uret begået mod manden med det dårende dejlige navn »Michael« og den åbenlyst lige så charmerende personlighed. Nogen må forsvare den prægtige fyr, der helt selv kan ytre et beskidt ukvemsord om en kendt kvinde i stedet for et argument! Ak, tankerne går til ham og den hyperheldige kvinde, der står til at skulle giftes med ham.