Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Fremtidens Venstre giver den gas med radicoolernes politik fra forrige årti

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Gylleinteressenterne hader Støjberg

Eva Selsing

Det forlyder, at bønderne i Venstre gerne vil af med Inger Støjberg. Hendes værdiborgerlige udmeldinger kommer hele tiden i karambolage med formand Ellemanns maizenaprofil, og det er gylleinteressenterne trætte af. De vil have noget, der er mere … bysmart. Noget, der lyder som København og caffe latte og Stelton-kander og det andet trendy noget. Politik som dem fra fjernsynet kan lide.

Vi andre håber, at Støjberg går. Så er der nemlig ikke så meget som en eneste åbent værdiborgerlig person tilbage i Venstre. Giv magten til Eva Kjer Hansen-fløjen, der er en slags karikatur på nyliberal borgerlighed, hvor »borgerlighed« ikke betyder andet end »frihed« tilsat lidt plump godhed og boudoirlugtende direktørfeminisme på efterkrav. Hernings opkomlinge, udklækket i Bahnes baglokaler, giver den gas med radicoolernes politik fra forrige årti. Jordslået, men meget Venstre. Det blir’ bar’ dæjligt.

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Klimakampen

Lars Møller

Mens regeringen er ved at aflive det private erhvervsliv, har Furesø kommune helt anderledes fokus på kampen for den grønne fremtid. Forvaltningen udarbejder i skrivende stund et forslag til kommunens samlede indsats på klima- og miljøområdet. Kommunens samlede udledning skal ned, men det slingrer. Ifølge Øjvind Visholm (EL) har man end ikke udarbejdet beregninger for udledning siden 2013. Så ved man ikke, hvor man står, hvorfor der skal afsættes ressourcer til at nå dette mål. Groft sagt er enig. Danmarks samlede udledning på verdensplan udgør 0,11 pct. En kommunes belastning udgør mindre end 10 pct. af den samlede miljøbelastning i kommunen. Glem plejehjem, skoler og børneinstitutioner, selvfølgelig skal hovedparten af kommunens indsatser fokusere mod klimakampen.